Voor wie?

Kinderen willen weer tijd en ruimte om vrij te ravotten. Om op verkenning te gaan. In de Hop Up Playgrounds ontpoppen ze zich tot krachtige onderzoekers en vindingrijke architecten van hun eigen speelomgeving. 

Voor wie is Hop Up?

Steden en gemeenten

Je werkt voor een stad of gemeente en je wilt kinderen vrij laten spelen en ravotten. Je bent op zoek naar alternatieve vormen van opvang en vrije tijd. Kwalitatief ruimtegebruik en samenwerking tussen andere diensten (opvanginitiatieven, sportkampen, speelpleinen, bibliotheken, culturele centra,...) staat bovenaan je agenda. 

Scholen

Je werkt in een kleuter- of basisschool en je wilt je personeel optimaal ondersteunen met kwalitatief pedagogisch materiaal. Voor, tijdens of na schooltijd: kinderen verdienen op elk moment een uitdagende speelomgeving waar intrinsiek en zelfontdekkend leren ontstaat. Benieuwd hoe je met Hop Up aan de slag gaat in je klas? ontdek het hier.

Organisaties en bedrijven

Je organisatie of bedrijf biedt tijdelijke opvang en vrijetijdsbesteding aan. Van museum tot sportkamp, van bedrijfsopvang tot winkelcentrum. Je wilt de aanwezige ruimte optimaal gebruiken om kinderen de nodige speelruimte te geven.

Een hart voor Hop Up

“Hop Up stimuleert de fantasie van de kinderen”

"Wij hebben gezien hoe een turnzaal omgebouwd werd in een groot ruimteschip, een boot, alles, .... Hop Up stimuleert de fantasie van de kinderen. Iedereen vindt er zijn eigen plekje: sommigen willen een kamp bouwen, sommigen hebben nood aan rust en die kan je een apart hoekje geven. We zien ook verrassende samenwerkingen die er anders niet zouden zijn, zoals kleuters die samen spelen met lagereschoolkinderen."

Tiffany
Medewerkster jeugddienst en korte opvang gemeente Bornem
“Oneindig veel mogelijkheden rond beweging, muzische vorming en STEM”

Hop Up past perfect binnen onze schoolvisie, waar het zelfontdekkend, creatief en actief leren centraal staat. Vroeger konden we die visie niet doortrekken naar de opvangtijd voor en na school. Met Hop Up is dat veranderd. Er zijn nu oneindig veel mogelijkheden om bewust te werken rond beweging, muzische vorming en STEM. Kinderen ontdekken, beleven, spelen en onderzoeken. En de ouders? Die keken vol verwondering toe.

Tinneke
Directeur Freinetschool De Regenboog, Turnhout
Eerst bouwen we een hut en dan ben je wel wild. Maar daarna kan je rusten.

We hebben een soort huis gemaakt dat niet zoveel voorkomt: een huis met een bos. Je kan dan altijd in de natuur stappen en een bosspel spelen. We hebben een gordijn als deur. In ons huis is het altijd wat rommelig. Dat is leuk.

 

Ferre en Noah
Enthousiaste kinderen
“Er verschijnt een piratenboot, teletijdmachine, villa met tuin, ... Grandioos!”

Zonder Hop Up wandelden kinderen gewoon wat rond. Met Hop Up zie je kinderen opnieuw écht spelen en samenwerken. Ze zijn heel gefocust bezig. Er verschijnt vanalles voor je neus: een piratenboot, een teletijdmachine, een kapsalon. Het is grandioos om te zien wat ze allemaal uit hun hoed toveren.

Joy
Kinderbegeleidster schoolopvang
Echt knap om zien hoe vindingrijk ze zijn in het bedenken van oplossingen voor een constructie.

Met Hop Up kunnen kinderen zich opnieuw echt uitleven.

Dat zegt ook Lotte, pedagogisch consulent: "Hop Up is een groot succes bij ons in de buitenschoolse opvang. Kinderen uit alle leeftijdsgroepen leven zich enthousiast uit. Creativiteit, samenwerken en fantasie worden gestimuleerd. Jongere kinderen vinden het spannend om een verstopplaats te maken. Oudere kinderen vinden uitdaging in het bouwen van de gekste speelplekken waarin ze heerlijk chillen met de kussens en de dekens.”

Wil je met je eigen ogen zien hoe Hop Up jouw locatie omtovert tot een dynamische en creatieve speelplek? Neem dan snel contact op met ons en kom alles te weten over onze Playdates met een gratis demo op locatie.
 

Lotte
pedagogisch consulent in de BSO

De troeven van Hop Up.

Spel met open doel

De Hop Up elementen zijn onbestemd. Ze vertellen een kind niet waarvoor ze moeten dienen. Zo ontstaat spelen met ruimte voor verbeelding en creativiteit. Kinderen bouwen de meest veelzijdige en modulaire constructies. Elk onderdeel bouwt voort op het vorige, of wordt de basis van iets nieuw.

Opstellen is kinderspel

Zelfs de kleinste kinderen kunnen met deze lichte materialen aan de slag. Bovendien zijn alle Hop Up Playgrounds compact op te bergen en makkelijk te verplaatsen dankzij de bijgeleverde trolley. Ontdek hier hoe dat gaat. De opbergruimte bedraagt slechts 1m². Ideaal voor multifunctionele ruimtes. Opgeruimd staat netjes!

Geborgen snoezelhoekjes

Ook de wildste speelvogels willen soms een eigen plekje om zich te nestelen. Hop Up maakt het mogelijk verschillende kleine hoekjes te creëren. Zo vinden kinderen rust en geborgenheid in hun spel als er teveel prikkels zijn.

Made in Belgium

Hop Up is recycleerbaar en is helemaal ‘Made in Belgium’. Voor de productie van Hop Up werken we samen met sociale economiebedrijven. Onze producenten staan garant voor een ethische productie met respect voor mens en milieu.

Duurzaam en veilig

De materialen van Hop Up zijn bestand tegen intensief speelplezier en werden uitvoerig getest op veiligheid. De Hop Up Playgrounds voldoen aan alle normen voor speeltoestellen.

Ideaal voor gedeeld gebruik

De Playground creëert in een mum van tijd verschillende speelzones met ruimte voor creatief, uitdagend en rustig spel. Ideaal om locaties met verschillende functies of gebruikers snel speelklaar te maken. Het delen van ruimte en materialen was nog nooit zo gemakkelijk.

Stimuleert 21e-eeuwse vaardigheden

Hop Up spreekt kinderen aan als ontdekkers, uitvinders en kunstenaars. Het actief, onderzoekend en ontwerpend spel stimuleert vaardigheden als samenwerken en creativiteit. Hop Up creëert een speel-en leeromgeving die zich uitstekend leent voor STEM, muzische vorming en beweging.

Tijd om te spelen.

Wil jij met je organisatie of instelling ruimte maken voor vrij spel, maar heb je nog wat vragen? Neem contact met ons op en kom alles te weten over onze Playgrounds, Workshops en Playdates.