Activiteiten

Playdate 15 oktober in Basisschool Omnimundo

Sinds januari is Hop Up te gast bij Omnimundo, een stedelijke basisschool in hartje Antwerpen. 

Kinderen en leerkrachten gaan er vol goesting en inspiratie aan de slag met de Hop Up Playground, een bundel moduleerbare speelelementen. Het innovatieve leer-, speel- en beleefconcept voor kinderen tussen 2,5 en 12 zet aan tot actief en zelfontdekkend spelen en leren. Het stimuleert de natuurlijke creativiteit in kinderen. Elk kind ontpopt er zich tot krachtige onderzoeker en vindingrijke architect. 

Twee leerkrachten aan het woord:

Geen plastic soep!

Tijdens Mei Plastic Vrij kwamen de kinderen op het idee om een machine te ontwerpen om de plastic soep uit de oceanen te verwijderen. De oplossingen die de kinderen bedachten kregen eerst vorm in ontwerptekeningen. Daarna gebruikten de kinderen Hop Up om hun ontwerpen tot levensgrote machines om te bouwen, die ze aan elkaar voorstelden. Dankzij de specifieke open vorm van Hop Up gingen kinderen heel snel ‘out-of-the-box’ denken. Dezelfde onderdelen werden zeer veelzijdig ingezet: van filters voor microplastics, over pijpleidingen tot grijp- en graaffuncties. Kinderen overlegden over oplossingen, ervaarden actief hoe die uitgevoerd konden worden en pasten verschillende verbindingstechnieken toe. Ongelooflijk hoe ze hun eigen leerproces beheerden!

 (Meester Olivier van het vijfde leerjaar)

Ijskarretjes, kastelen en boekenhoekjes

Kleuters hebben een zeer sterke drang om te experimenteren. Met Hop Up wordt deze helemaal ingelost! Het is heel amuzant om zien hoe kinderen met zoveel inspiratie en betrokkenheid telkens weer nieuwe dingen verzinnen: van rustige boekenhoekjes, over ijskarretjes en kastelen tot uitdagende beweegparcours. Bouwen, techniek, drama, beweging, fijn en groot motorisch werken, … in het spelen met Hop Up  komt het  allemaal spontaan aan bod. 

(Juf Lies van de 2dekleuterklas)

 

Op dinsdag 15 oktober organiseert Hop Up een Playdate in de Omnimundo Basisschool.
Leerkrachten en leerlingen delen graag hun ervaringen met jullie. Je komt er alles te weten over de brede waaier aan ontwikkelingsdoelen en eindtermen waartoe je Hop Up kan inzetten. Laat je door Omnimundo inspireren en ontdek hoe zij met Hop Up werken aan een rijk klasklimaat waar kinderen aan het roer staan van hun eigen leerproces.  Zij tonen je op welke manieren zij Hop Up inzetten voor alle leeftijdsgroepen, van jongste kleuter tot 6de klasser.

En uiteraard neem je er ook zelf een speelse duik in de Hop Up Playground.
 
Benieuwd geworden? Je bent meer dan welkom!

De Playdate vindt plaats 

  • op dinsdag 15 oktober
  • van 13:30 tot 16:00. (onthaal vanaf 13:00)
  • bij Omnimundo, Van Maerlantstraat 30 in Antwerpen


Inschrijven kan via deze link.
Deelname is gratis. 

Tijd om te spelen.

Wil jij met je organisatie of instelling ruimte maken voor vrij spel, maar heb je nog wat vragen? Neem contact met ons op en kom alles te weten over onze Playgrounds, Workshops en Playdates.